Hivatás és küldetés

Hivatást tisztázó lelkigyakorlat összefoglalás

Isten nagy ajándékából és irgalmából április végétől – október végéig 4 napos hivatást tisztázó lelkigyakorlaton vehettek részt azok a lányok, akik erre indítást éreztek, hogy segítsünk nekik felfedezni a szívükben megszólaló vágyat, ami Jézus követésére ösztönözte őket.

Hivatás és Küldetés volt a központi gondolat, ami Mózes példáján kezdődött és az újszövetségi hivatás történeteken keresztül segített felismerni a lelkigyakorlaton résztvevő fiataloknak, meglátni a számukra fontos lépéseket és bátorítást kaptak a felismert út követésére.

A magányban és a közösen megtartott elmélkedések, a közös lelki beszélgetések, az Oltáriszentség előtt tartott elmélyítések és a nővérek imáiban való részvétel mind hozzájárult, hogy lelkileg megerősödve közelebb jussanak a számukra fontos kérdésekkel való szembenézéshez és a felismert úton való elinduláshoz.

5 alkalommal és 12 fővel megtartott lelkigyakorlatért hálát adunk a Szentháromságos egy Istennek, aki minden hivatás forrása és célja. Imáinkban tovább kísérjük őket, hogy találják meg a számukra kijelölt utat és nagylelkűen válaszoljanak Isten hívására.

Közösségünk minden évben megtartja a csoportos és igény szerint az egyéni hivatást tisztázó lelkigyakorlatokat. Ezeknek az időpontját a honlapon hirdetjük. Az egyénileg tartottra pedig a kapcsolatokban megadott e-mail címen lehet jelentkezni.