Zarándoklatok, ifjúsági találkozók

“A közösség fejlődése érdekében minden alkalmat használjanak ki a hivatások felkeltésére és a közösség megismertetésére.”
(Direktórium 59.)

  • zarándoklatok
  • publikációk
  • ifjúsági találkozók
  • hivatástisztázó lelkigyakorlat tartása

2008-ban részt vettünk a pálos rend szent Jakab hegyi zarándoklatán, amelyet a pálosok jóváhagyásának 700 éves évfordulója alkalmából szerveztek.


 

2009-ben Esztergom – Mátraverebély gyalogos zarándoklaton vettünk részt.


 

2013 júliusában részt vettünk a Hungario ifjúsági találkozón Pécsett.


 

A Mátraverebély-szentkúti kegyhelyen rendezték meg 2015. április 25-én a megszentelt élet évének egyik kiemelt eseményét, a magyarországi szerzetesrendek találkozóját. José Rodriguez Carballo OFM, a Megszentelt Élet Intézményei és az Apostoli Élet Társaságai Kongregáció titkára volt a rendezvény vendége.

A közelmúltban megújult nemzeti kegyhelyre kilencven rend közel hatszáz magyarországi és külhoni képviselője zarándokolt el április 25-én, szombaton. Közülük nyolcvanöten előző nap gyalogos zarándoklat keretében tették meg az utat Szécsénytől Szentkútig. A nővérek is képviselték a közösséget négyen.


 

A közösség képviseletében csak az arra kinevezett nővérek vesznek részt a zarándoklatokon, ifjúsági találkozókon. Természetesen a kontemplatív életet figyelembe véve ezek az alkalmak nem gyakoriak.